onsdag den 13. april 2016

Naturens mange glæder


Page history last edited by Mette Holm Burmeister 2 weeks, 1 day ago


Velkommen til min blog om udelivet i naturen.

Vi går en dejlig tid i møde og foråret har allerede vist sig i skovbunden, på markerne, i grøftekanterne og i vores haver.



Foråret er her. Dagene er blevet længere og med flere lyse timer er mulighederne større for, at komme ud i naturen. Naturoplevelserne bliver rigere, da flere og flere arter dukker op. De vilde planter spirer frem og trækfuglene ankommer efterhånden sydfra.
Fuglesangen har jeg glæde af hver morgen og aften. Det starter allerede sidst på vinteren med de første lærker, og i skovstykket lige ved siden af vores have synger træløberen og natuglen tuder nogle gange i det fjerne, andre gange meget tæt på. Herefter går det slag i slag med andre fugle, der følger trop.
De vilde planter starter ligeledes næsten før vinteren er forbi. Følfod og den oprindeligt indførte munkeplante Rød Hestehov kommer, når solen begynder at varme fra marts. Den Blå Anemone blomstrer ligeledes tidligt i kalkrige skove. Den vilde løgplante Guldstjerne er også en af vore tidlige forårsbebudere. Jeg har set nogle af dem i skoven, og op til vores grund spirer der mange forskellige vilde planter. Hen igennem foråret bliver der flere og flere planter at glæde sig over.
En kikkert, plantelup og velvalgte felthåndbøger med sig, og der er masser af oplevelser i naturen for de interesserede.
Det indbyder til at gå i gang med forskellige aktiviteter... - Hvad enten det er kreative ting med naturens materialer eller aktiviteter, som tager afsæt i at udfolde sig i naturen.

Jeg ønsker jer alle et dejligt forår...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar